tovingredients@gmail.com

Асортимент

Глюконо-Дельта-Лактон


Харчова добавка E575 (хімічна речовина Глюконо-дельта-лактон (ГДЛ)) є білим або кремовим дрібним кристалічним порошком. Глюконо-дельта-лактон гігроскопічний, не має смаку та запаху, добре розчинний у воді. Хімічна формула речовини : C6H10O6 .

Глюконо-дельта-лактон – це внутрішній ефір глюконової кислоти. При з'єднанні з водою ГДЛ піддається повільній реакції гідролізу назад, перетворюючись на глюконову кислоту. У процесі цієї реакції відбувається падіння кислотності (Ph) середовища реакції.
Завдяки цій властивості застосування харчової добавки E575 робить можливим:

- осадження білка (утворення та затвердіння суміші вже після розливу);
- підкислення продукту лише за умови утворення оптимальної консистенції;
- стабілізацію консистенції сирокопчених ковбас;
- одержання пекарського порошку з повільним газоутворенням (заміна дріжджів).

Крім того, харчова добавка Е575 застосовується для прискорення процесу дозрівання продукції, стабілізації кольору. Завдяки здатності глюконо-дельта-лактону утворювати сполуки з іонами металів, харчова добавка E575 посилює дію антиоксидантів. Оскільки ГДЛ прискорює процеси виробництва, скорочується час на її термообробку. За рахунок цього відбувається збільшення виходу готової продукції.

У харчовій промисловості використовується:

- як прискорювач для дозрівання та кольороутворення продуктів (варених та сирокопчених ковбас, натуральних напівфабрикатів);
- як розпушувач тіста в хлібобулочній промисловості;
- для прискорення процесів соління та маринування риби;
- у сирному виробництві, як заміна частини закваски для скорочення процесу коагуляції, збільшення терміну придатності та підвищення якості продукту.

Також ГДЛ застосовується:

- у хімічній промисловості;
- у фармацевтиці;
- у косметології.

Глюконо-дельта Лактон вважається добавкою, безпечною для здоров'я людини. Дозволений для використання в харчовій промисловості в більшості країн як харчова добавка з маркуванням «E575».