tovingredients@gmail.com

Асортимент

Мальтодекстрин


Мальтодекстрин – полісахарид, вуглевод, близький за властивостями глюкози та крохмалю. Його виготовляють із рисового, кукурудзяного, пшеничного або картопляного крохмалю. Часто мальтодекстрин називають крохмальною патокою. У виробництві використовується технологія гідролізу із застосуванням кислот чи ферментів.

Мальтодекстрин добре розчиняється у воді. Речовина служить як замінник крохмалю і необхідна поліпшення зовнішнього вигляду продуктів.

До складу мальтодекстрину входять:

- молекули мальтози;
- молекули глюкози;
- молекули мальтодекстрози;
- молекули декстрину.

Основні параметри мальтодекстрину:

Смак – помірно-солодкий (також смаку може бути).
Запах – ні.
Консистенція – білий, кремово-білий порошок.

У харчовій промисловості речовина використовується в різній якості:

- загусник;
- підсолоджувач;
- антиокислювач;
- розпушувач;
- емульгатор;
- поглинач вологи.

Найчастіше мальтодекстрин можна знайти у складі:

- чіпсів;
- випічки;
- ковбас;
- м'ясних напівфабрикатів;
- знежирених продуктів;
- кетчупів, соусів та заправок до страв;
- морозива;
- йогуртів;
- шоколадних батончиків;
- дитячого харчування, молочних сумішей;
- спортивне харчування.

Речовина допомагає продовжити термін придатності продукту, робить його більш повітряною текстуру.
Продукти, що містять мальтодекстрин, мають маркування без цукру. На упаковці речовина може бути позначена як “патока” або “декстринмальтоза”.