tovingredients@gmail.com
Гліцерин (ДФУ), гліцерол, Glycerolum (Ph Eur), Glycerol (BP), Glycerin (USP), Propane-1,2,3-triol, (CAS № 56-81-5). С3Н8O3.
Гліцерин — це сиропоподібна рідина, липка на дотик, солодка на смак, без запаху, прозора, безбарвна або майже безбарвна, дуже гігроскопічна, поглинає вологу з повітря (до 40% за масою).
Гліцерин-це по суті трьохатомний спирт, який добре змішується з водою, а також спиртом. Має здатність розчиняти органічні і неорганічні сполуки і не токсичний. Завдяки цим якостям гліцерин застосовується в багатьох сферах виробництва і сільського господарства. На смак гліцерин солодкий, за що, напевно, і отримав свою назву (від грецького слова “глікерос”, що означає солодкий).
CH2(OH)CH(OH)CH2OH
Гліцерин використовується в парфумерії та фармації як пом'якшувальний засіб або основа мазей, добавка до масла, у харчовій промисловості — як добавка до напоїв (особливо, алкогольних).