tovingredients@gmail.com
Глюкоза, С₆Н₁₂О₆ — важливий моносахарид.
Безбарвні кристали солодкі на смак, легко розчиняються у воді. Міститься в соку винограду, в багатьох фруктах, а також у крові тварин і людей. Робота м'язів виконується головним чином за рахунок енергії, яка виділяється при окисненні глюкози
В харчовій промисловості:
В силу високої енергоємності володіє підвищеною харчовою цінністю – в 4,4 ккал на 1 грам. Затребувана в кондитерській справі, хлібопеченні, молочної галузі, пивоварінні. Служить харчовою добавкою (з найменуванням – декстроза) у вигляді кристалічного порошку, добре розчинної, солодкого на смак і повністю безпечного. Використовується як живильне середовище для дріжджів в процесах зброджування.
Головні напрями застосування в якості харчової добавки:
- спортивне, дієтичне, лікувальне та інші спеціальні види харчування;
- забезпечує солодкість і м'яку консистенцію цукерок, кондитерських начинками, пряникам, мармеладу, тортів;
- стабілізує смак безалкогольних напоїв;
- зберігає натуральний колір в консервації;
- забезпечує гарну скоринку випічці, а також відповідає за певний смак, пористість, відтінок вироби, уповільнює черствение;
- використовується для приготування згущеного молока, йогуртів, морозива;
- підсолоджувач у виробництві вин, лікерів, інших алкогольних напоїв.