tovingredients@gmail.com

Асортимент

Камідь ксантану "Hugestone Enterprise" /Китай/Е415


Камідь ксантана — вуглеводневий полімер з високою молекулярною масою. Це лінійний поліцукрид. Молекулярну масу й властивості ксантану можна регулювати, змінюючи умови життєдіяльності мікроорганізмів.

Розчини ксантана за різних температур і кислотності, а також відповідному механічному обробітку, добре переносять заморожування й танення.
Ксантан розчинний у холодній і гарячій воді, розчинах цукру й молока, але не розчинний у більшості органічних розчинників (рис. 4.10).
Камедь ксантана — одна із найбільш стійких камедей до зміни показника рН. В`язкість розчинів в діапазоні рН 1—13 відносно постійна.
Камедь ксантана отримують шляхом ферментації чистої культури за допомогою мікроорганізму ксантомонас кампестріс (Xanthomonas campetris). Камедь ксантана має білий або кремовий колір, випускається порошкоподібною.

У фармацевтичній технології Ксантанова камедь використовується у складі пероральних ЛП та ЛП для місцевого використання; косметологічних виробах і харчових продуктах як стабілізатор, загусник та емульгатор. Розчини К.к. за реологічними характеристиками відносять до систем псевдопластичного типу. Синергічний реологічний ефект спостерігається при змішуванні К.к. з неорганічними речовинами (напр. магнію алюмосилікат) та органічними камедями (напр. гуарова камедь).

Ксантанова камедь є нетоксичною та неподразливою речовиною.