tovingredients@gmail.com
Якщо ви мрієте про випічку високої якості і не знаєте як цього досягти. Секрет успіху - це динатрій пірофосфат.
Неорганічна сполука, сіль лужного металу натрію та пірофосфорної кислоти з формулою Na4P2O7. Харчова добавка зареєстрована під кодом E450 відноситься до групи харчових стабілізаторів. У вільному вигляді є білий порошок без смаку і зі специфічним запахом. Він складається з аніону пірофосфату та іонів натрію. У воді утворює кристалогідрати.
Використовується як розпушувач для кондитерських виробів.
Пірофосфат натрію використовується як буферний агент, емульгатор, диспергуючий агент і загусник, а також часто використовується як харчова добавка. Пірофосфат натрію додається до безлічі харчових продуктів, включаючи рибні палички, курячі нагетси, зефір, пудинг, крабове м'ясо, консервований тунець, альтернативи м'ясу на основі сої, а також в котячий корм і котячі ласощі, де він використовується як підсилювач смакових якостей.
Пірофосфат натрію іноді використовується в побутових миючих засобах для запобігання відкладенням на одязі, але через вміст фосфатів він викликає евтрофікацію води, сприяючи зростанню водоростей. Пірофосфат натрію також використовується в механіці ґрунтів, що призводить до граничної дисперсності.
Пірофосфат натрію вважався повністю безпечною харчовою добавкою в Європейському Союзі та використовувався як носій при використанні антоціанів, а також у багатьох категоріях продуктів харчування з максимальним рівнем використання від 5000 до 12000 мг/кг продукту.