tovingredients@gmail.com

Асортимент

Динатрій фосфат харчовий "Alwernia", "Fosfa" /Е339


Динатрію фосфат, або динатрію гідрофосфат, або натрію фосфат двоосновний — неорганічна сполука з формулою Na2HPO4. Це один з кількох фосфатів натрію. Динатрій фосфат – регулятор кислотності, емульгуючу сіль, вологоутримуючий агент, стабілізатор, синергіст антиоксидантів.

Неорганічна сполука, сіль лужного металу натрію та пірофосфорної кислоти з формулою Na4P2O7. Харчова добавка зареєстрована під кодом E450 відноситься до групи харчових стабілізаторів. У вільному вигляді є білий порошок без смаку і зі специфічним запахом. Він складається з аніону пірофосфату та іонів натрію. У воді утворює кристалогідрати.

- Динатрій фосфат використовується в виробництві плавлених сирів в якості солі-плавника. Часто використовується в комбінації з іншими фосфатами і цитратами.
- Додавання в вершкове масло в процесі обробки 0,1-0,3% динатрій фосфату підвищує термін зберігання масла, збільшує рН.
- Для відновлення солевої (іонної) рівноваги, яка необхідна для термостійкості молока, яке піддається нагріванню, до нього додають солі-стабілізатори, в якості яких може виступати динатрій фосфат. Вони зв’язують іони кальцію. Солі використовуються у вигляді 10-25%-х водяних розчинів. Доза солі-стабілізатора залежить від термостійкості конкретної партії молока, тому коливається в межах 0,05-0,4% від маси нормалізуючої суміші.
- Використовується в якості стабілізатора сухого молока та вершків, антикристалізатора згущеного молока і т. д.
- Для прискорення розчину сухих сумішей, наприклад, для морозива.