tovingredients@gmail.com

Асортимент

Ізоаскорбінат натрію " /Китай/E316


Ізоаскорбінат натрію (Еріторбат натрію, харчова добавка Е316) являє собою кристали білого кольору, майже не мають запаху.

З точки зору хімії ізоаскорбат натрію це натрієва сіль Еріторбовая кислоти. Хімічна формула ізоаскорбата натрію: C6H7NaO6. Отримують добавку Е316 з кислот і їдкого натру. Також ізоаскорбат натрію може бути отриманий з природних джерел (цукровий буряк, цукрова тростина, кукурудза) при виробництві цукру. Ізоаскорбат натрію здатний сповільнювати процеси окислення органічних сполук.

У харчовій промисловості добавка Е316 в основному використовується в якості антиокислювача.
У харчовій промисловості добавка Е316 також використовується в якості підкислювача, стабілізатора забарвлення і регулятора кислотності. Застосування добавки Е316 в продуктах дозволяє збільшувати їх термін придатності в кілька разів. Завдяки антиокислювальним властивостями ізоаскорбата натрію, добавка Е316 зберігає свіжість і аромат продуктів, запобігаючи утворенню в них канцерогенних нітрозамінів. Найбільш широко добавку Е316 використовують в кондитерській, хлібопекарській і масложирової промисловості. Також антиокислювач Е316 застосовують в м`ясній промисловості і при виробництві ковбаси, для стабілізації забарвлення м`ясної продукції. Нерідко ізоаскорбат натрію використовується у виноробстві, при приготуванні пива, соусів, безалкогольних напоїв. Крім того добавка Е316 може використовуватися для запобігання потемніння овочів і фруктів.