tovingredients@gmail.com

Асортимент

Аскорбінова кислота /Е300


Аскорбінова кислота Е300 (біологічно активний тільки один ізомер – це L-аскорбінова кислота або вітамін С), С6Н8О6 – органічна сполука, необхідна для функціонування організму людини. Природне джерело – продукти рослинного походження: шипшина, болгарський перець, обліпиха, чорна смородина, яблука, цитрусові, багато інших овочів і фруктів.

Отримують з глюкози за допомогою ферментації та хімічного окислення. Речовина являє собою білий або жовтуватий порошок з кислим смаком, не має запаху, добре розчинна у воді і спирті, нерозчинна в жирах.
Е300 є харчовою добавкою, дозволеною для виробництва продуктів харчування в Україні. Виконує функції антиоксиданту, регулятора кислотності, підкислювача, синергиста антиокислювачів, як засіб обробки борошна, стабілізатора забарвлення, вітаміну С.

Аскорбінову кислоту застосовують:

– для захисту жирів і смакових продуктів від окислення;
– для стабілізації забарвлення фруктів і овочів, алкогольних напоїв, м’ясопродуктів;
– для зниження кількості нітратів і нітритів;
– для поліпшення якості пшеничного борошна;
– для заміни лимонної кислоти;
– в якості смакової добавки в різних кондитерських виробах;
– для стабілізації заліза в мінеральних водах;
– в якості вітаміну С для виробництва збагачених вітамінами продуктів харчування;
– в комбікорма для птахокомбінатів (для покращення обміну речовин у птахів, прискорення заміни пір’я, заживлення ран).
У фармакології аскорбінова кислота використовується для стабілізації лікарських субстанцій, як вітамін С для виготовлення препаратів; в косметології – для підсилення яскравості кольору, як антиоксидант і регулятор рН консистенції продукції; в фотографії – в якості проявника.

Аскорбінова кислота є необхідною частиною раціону людини, не синтезується в організмі. Її відсутність викликає цингу, імунодефіцит, нервові та психічні розлади, раннє старіння, порушення правильного розвитку і функціонування кісткової системи та сполучної тканини, незасвоєння заліза.
Перевищення дози аскорбінової кислоти загрожує роздратуванням сечового тракту, шкірною сверблячкою.